Русия вече загуби войната, Украйна още не е спечелила. Военното поражение

...
Русия вече загуби войната, Украйна още не е спечелила. Военното поражение
Коментари Харесай

Борел: Русия вече загуби войната, Украйна още не е спечелила

Русия вече загуби войната, Украйна още не е спечелила. Военното проваляне на Русия е явно. Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

``В началото на войната започнахме да вършим изказвания, да осъждаме нападението, да показваме паника. Спомням си, че приказвах с мои сътрудници и те споделиха, че има фонд за даване на оръжие за сътрудници на Европейски Съюз по света. Първоначалното предложение беше да се провиснал 50 милиона евро, попитах дали това не е смешка. Веднага взехме решение първата сума да бъде половин милиард евро, а през днешния ден сме близо до шест милиарда евро. Общо страните от Европейски Съюз и европейските институции към този момент осигуриха към 16 милиарда евро поддръжка за Украйна``, посочи Борел, цитира Евроком.

``Надявам се войната да спре, само че Русия продължава непрекъснатия обстрел. Чувам хора, които желаят мир. Същото желая и аз, а украинците го желаят най-вече. Кажете по какъв начин да се реализира мир и какъв да бъде той``, добави още той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР